Shop Mobile More Submit  Join Login
Mint Vitara by NotoAyako Mint Vitara by NotoAyako
My dad's current car after he retired from racing and stuff. To prove us that he's devotedly retired from racing, he bought this Vitara right after he sold his VZ Monaro and put on 22" HRE P40L wheels with different width on this Vitara of his.:iconnosepickingplz:

Unknown to us, he installed a Vortech F-Trim supercharger and new braking system. His reasons to install all those upgrades are because; First, the 22" wheels make the acceleration somewhat slow and heavy. Second, the 22" wheels need bigger brakes to shorten the braking distance. To me all those resons are just bs, why in the earth he didn't just tell us honestly that he's still not prepared to quit racing? :icononionnouplz: Gosh... dad, you're really a complicated person. :icondepressedonionplz:

Btw, for you guys who expected that this car gets racing interior with all rollcages and custom gauges, be prepared to get disappointed, because this car's interior is entirely stock. There's not even a single LCD screen or DVD player inside this car and no GPS device. My dad's a type of person who doesn't like to use GPS. :icondotdotdotzplz:

However, me and my mom are grateful for this choice of him. At least it's way better than his previous Monaro for daily driving. This Vitara handles better and isn't as wild as the Monaro was. :iconblushplz:

A quick draw before Arthuria's birth. Tried something different on this one. Something closer to DUB style, maybe...? :iconaboishappyplz:
Add a Comment:
 
:icongranturismomh:
granturismomh Featured By Owner Sep 29, 2013  Hobbyist Interface Designer
Super cool and super awesome Suzuki Vitara, in Japan it's also called Suzuki Escudo (JDM Suzuki Escudo), for me it's look cooler with JDM parking fender mirror next to the bonnet (hood), keep up the excellent work, my friend. :D B-) :winner: :trophy:
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Oct 14, 2013  Hobbyist Digital Artist
Unfortunately that's not what my father thinks. For him it'd be waaaaay too lame to have an additional mirror on the left front fender. His line that I remember the most is "Don't lump me together with those newbie drivers just because I switch to an SUV."

Sorry, but that's just how he is. :iconahsorryplz:
Reply
:icongranturismomh:
granturismomh Featured By Owner Oct 14, 2013  Hobbyist Interface Designer
You are right and I respect that. :)
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Oct 29, 2013  Hobbyist Digital Artist
Well... that is my father's opinion. I'm personally not into SUV (yet) so I can't really tell... :icondontunderstandplz:
Reply
:icongranturismomh:
granturismomh Featured By Owner Oct 29, 2013  Hobbyist Interface Designer
And I can respect his opinion, I also like SUV. :)
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Nov 2, 2013  Hobbyist Digital Artist
:iconkonatapeaceplz::iconsaysplz:That's so considerate of you... :heart:
Reply
:icongranturismomh:
granturismomh Featured By Owner Nov 2, 2013  Hobbyist Interface Designer
:)
Reply
:icontoni07:
Toni07 Featured By Owner Aug 17, 2013
Kalo mobil bokap kamu diajak balapan bareng Range Rover Sport, BMW X6M, ato Porsche Cayenne Turbo S
Soalnya diantara semua SUV terbaik, cuma 3 itu yang menurut aku paling bagus, cuma 1 masalah, BMW dan Porsche tidak menyediakan ban khusus offroad, kalo Range Rover sih mungkin ada...
Kalo mobil bokap kamu 4WD, mungkin asyik juga offroading pake itu dengan 3 mobip lainnya...
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Aug 17, 2013  Hobbyist Digital Artist
Wah, tunggu dulu, SUV yang kamu sebutin itu semuanya pake mesin besar loh, belum lagi Cayenne Turbo S juga pake force induction segala. Sementara Vitara ini kan mesinnya cuma J20A 2.0 liter dan cuma dipasangin supercharger, bisa kepayahan ngejar semua SUV itu. :iconmisakisighplz:

Hmmm... 4WD yah...? bisa sih dibuat jadi 4WD pake parts copotan dari Vitara versi sebelumnya, tapi toh ini cuma untuk harian di jalan raya jadi untuk apa dipasangin ban offroad...? :iconpachuuplz:
Reply
:icontoni07:
Toni07 Featured By Owner Aug 18, 2013
Tergantung kualitas kendaraan, kalo kamu pasang ban offroad di Vitara, mungkin bida ngalahin ketiga mobil itu (asalkan ketiga mobil itu pake ban pabrik, bukan offroad, soalnya ban biasa gak ada gripnya)

Kalo jalan raya sih memang (disarankan) gak usah pake ban offroad, soalnya kalo mau belok ato rem dadakan (kalo VItaranya gak ada ABS), mungkin kamu kena understeer (kalo jalan kering), oversteer (kalo jalan basah), ato yang lebih parah remnya gak pakem...
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Sep 13, 2013  Hobbyist Digital Artist
Maksudnya Vitara ngalahin ketiga mobil itu di trek offroad...? Dengan setting begitu sementara 3 mobil lainnya masih pake ban standar ya jelas aja bisa. Mereka bisa kepayahan karena bobot mereka yang berat. Belum lagi kalau dipaksa terus salah2 dek dan sasis bisa jadi korban, kasian tuh kantong yang punyanya. :iconohoho-plz:

Tapi seperti yang saya bilang sebelumnya, ini untuk jalan raya dan di keluarga engga ada yang suka off road, jadi mungkin untuk sekarang ini kemungkinan dipasangin ban offroad kita lewatin dulu aja ya... :iconkyokokyutplz:
Reply
:icontoni07:
Toni07 Featured By Owner Sep 14, 2013
Mobil SUV favorit kamu apa ya???
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Sep 14, 2013  Hobbyist Digital Artist
Kalau boleh jujur sih saya lebih suka D-Cab daripada SUV. Ketauan pake sistem 4WD, favorit saya Ford Ranger. Tapi kalau untuk SUV ya mungkin Ford Everest atau Nissan Patrol. :iconyukkoshyniplz:
Reply
:icontoni07:
Toni07 Featured By Owner Sep 27, 2013
Kalo gue suka Range Rover Sport (model 2013) dan Mercedes-Benz G65 AMG...
Soalnya kuat banget lho di off-road (Iya lah, wong mesin kedua mobil itu sama-sama V8...)
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Oct 29, 2013  Hobbyist Digital Artist
Range Rover ya...? Yang versi bensinnya bikin kantong jebol loh, masa 1 liter bensin RON 95 cuma cukup untuk 3 km? Untung ada versi dieselnya yang lebih irit. :iconmisakithinkplz:

Wah, kalo seri G Mercedes Benz... Saya pikir modelnya kaku dan engga banyak perubahan ya dari jaman orde baru. Inget dulu waktu kecil di berita sering liat mobil itu yang dipake Paspampres. :iconpachuuplz:
Reply
:iconsharingan-shinobi:
Sharingan-Shinobi Featured By Owner Dec 27, 2012  Hobbyist General Artist
I love it~ Particularly the Vitara's color and the details added to the brakes and rims~
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Dec 31, 2012  Hobbyist Digital Artist
Thank you so much, Nick... :iconhappyloveplz:

Glad to hear people see this car positively. Maybe my dad's choice is right after all, about the colors, the wheels and the decision to upgrade the braking system. :iconcicilalalaplz:
Reply
:iconsharingan-shinobi:
Sharingan-Shinobi Featured By Owner Dec 31, 2012  Hobbyist General Artist
You're always welcome~ :icongreatjobplz:

It is truly a majestic car~! Your father made the right choice indeed~
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Jan 28, 2013  Hobbyist Digital Artist
Well... I think majestic is a big exaggerating in my opinion, after all I still can't understand how his logic works, but what makes me delighted the most is that you like this artwork and the original car. :iconpyongiluplz:
Reply
:iconsharingan-shinobi:
Sharingan-Shinobi Featured By Owner Feb 3, 2013  Hobbyist General Artist
I'm happy you're happy~ :hug:
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Feb 5, 2013  Hobbyist Digital Artist
:iconrubcheeksplz:
Reply
:iconhigheeledkillers:
higheeledkillers Featured By Owner Nov 17, 2012  Hobbyist Photographer
warna birunya rasanya kenal deh darimana~ haha nice work bytheway! ngebrush juga inih ya?
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Nov 18, 2012  Hobbyist Digital Artist
Itu kan kaliper Endless. Inget kan biasanya Endless cuma bikin warna biru aja? Bisa sih warna merah tapi harus pesen dulu dan katanya nambah ongkos 1 jeti. :icondragonmanplz:

Iya bener, ini juga nge-rebrush, tapi itu velg aslinya emang ada di mobilnya loh, jadi yang kastem di sini cuma latar belakangnya aja... :icondragonnod1:
Reply
:iconhigheeledkillers:
higheeledkillers Featured By Owner Nov 18, 2012  Hobbyist Photographer
maksutnya biro body mobilnya..........:D tp gapapa lah nambah ilmu juga hehe oiya mau nanya, avanza itu rwd ato fwd ya? maap kalo pertanyaanya agakagak....emm...bego tp emg penasaran sih~
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Nov 23, 2012  Hobbyist Digital Artist
Oh.. maksudnya biru body mobilnya, saya kira kaliper remnya, maap nih lagi tulalit, hehehe... :icondragonxpplz:

Eh... Tapi koq biru sih? Kalau menurut saya ini lebih deket ke ijo muda loh, makanya saya kasih judul 'mint'. Seinget saya ini warna standarnya karena mobil ini belum pernah dicat ulang sama sekali. :icondragonidleplz:

Engga tau juga sih bener Vitara ada warna kayak gini dari pabrikan atau ini bokap boleh mesen di dealer. :icondragonerrplz:

Oiya, buat pertanyaannya, Xenia-Avanza itu FR (Front engine - rear wheel drive). Kalau mau lebih jelas lagi liat aja ruang mesinnya, bisa keliatan kalau silindernya berjejer ke belakang atau liat di kolong belakangnya, di situ ada gardannya, oce...? :icondragonkekeplz:
Reply
:iconhigheeledkillers:
higheeledkillers Featured By Owner Nov 24, 2012  Hobbyist Photographer
mmm okedeeeh makasih ya atas pencerahannyaO:) *ngacirnyarimobilavanza*
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Nov 25, 2012  Hobbyist Digital Artist
Iya sama2... lho... saya kira punya Avanza, ternyata baru mau nyari toh...? :iconahahaplz:

*padahal saya sendiri juga belum pernah punya Avanza di rumah* :P
Reply
:iconhigheeledkillers:
higheeledkillers Featured By Owner Nov 26, 2012  Hobbyist Photographer
hahaha nyarinya bukan nyari buat beli tapi nyarinya nyari nemu dipinggir jalan ato minjem punya temen cuman mau buat liat bawahnya seperti yang dibilang kak/mbak/tante(?) bilang:D
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Dec 5, 2012  Hobbyist Digital Artist
Waduh... panggilnya kakak atau teteh aja yah...? Beda umur kita kan engga jauh jadi jangan panggil tante dong... :iconsweatplz:
Reply
(1 Reply)
:iconcamaro1:
camaro1 Featured By Owner Nov 14, 2012  Professional Traditional Artist
Awesome work, I love how you draw details :)
love the rims :D
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist Digital Artist
awww... Thank you... If you love the wheels then you should thank HRE who produce them and my father who picked them. :iconblshplz:
Reply
:iconcamaro1:
camaro1 Featured By Owner Nov 14, 2012  Professional Traditional Artist
actually I love the way you drew them, but yeah, I also should say thanks to them :D
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist Digital Artist
Haha... thanks again, then... :icondragonxdplz:
Reply
:iconcamaro1:
camaro1 Featured By Owner Nov 14, 2012  Professional Traditional Artist
you're very welcome :hug:
Reply
:iconmcmxc2:
MCMXC2 Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist Filmographer
...I believed it was a photo! Awesome work!!!
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist Digital Artist
A photo...? well... It was, but you can expect what the photo looks like if I'm the one who took it. nice and so d*mn blurry. :icononionfacepalmplz:

So better process it as an artwork, isn't it...? :icononioncleanplz:
Reply
:iconmcmxc2:
MCMXC2 Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist Filmographer
Really great work!:)
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist Digital Artist
really...? oh, thanks, Mario... you really make my day... :iconlvlvplz:
Reply
:iconmcmxc2:
MCMXC2 Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist Filmographer
Yes:)
Reply
:iconyogabudiwcustom:
YogaBudiwCUSTOM Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist Digital Artist
widih, sekarang mainannya Digital Tuning! ;)
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist Digital Artist
Eh, koq digital tnning sih? Ini kan cuma foto yang di-rebrush... :iconfoxwhaplz:
Reply
:iconyogabudiwcustom:
YogaBudiwCUSTOM Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist Digital Artist
jadi, tuh velg emang dari sananya!
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist Digital Artist
He'eh... Kan ditulis tuh di penjelasannya... :icondragonnod2:
Reply
:iconxsakuyachan510x:
xSakuyaChan510x Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist Digital Artist
Looks good and the rims are nice too!^^
:iconyea-plz:
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist Digital Artist
Wow, thanks... My dad's gonna be delighted to hear this... :icontinoplz:
Reply
:iconxsakuyachan510x:
xSakuyaChan510x Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist Digital Artist
Your welcome!!^^
:iconahehplz:
Reply
:iconjmig3:
jmig3 Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist General Artist
YAY! It made it into DA :D
Reply
:iconnotoayako:
NotoAyako Featured By Owner Nov 14, 2012  Hobbyist Digital Artist
Yeah, finally it is...! :iconhyperplz:
Reply
:iconjmig3:
jmig3 Featured By Owner Nov 15, 2012  Hobbyist General Artist
:D
Reply
Add a Comment:
 
×
Download JPG 1600 × 1200




Details

Submitted on
November 14, 2012
Image Size
1.6 MB
Resolution
1600×1200
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
426
Favourites
12 (who?)
Comments
54
Downloads
12

License

Creative Commons License
Some rights reserved. This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 License.
×